Om Webbgaraget

Tre ingenjörsstudenter utan sommarjobb blev erbjudna att göra en hemsida sommaren 2008, och på den vägen är det. Sedan dess har Webbgaraget gått ihop med webbyrån Snowbits och vunnit så väl priser som lärdomar för livet.

Året är 2008 och ingenjörstudenterna Anders, Andreas och Erik funderar på vad de ska jobba med under sommaren. Så blir de tillfrågade om de kan bygga en hemsida till ett företag. Efter lite fundering bestämmer de sig för att anta utmaningen.

”Hela sommaren gick åt till att göra den sajten. Jag tror vi fick 10.000 kr för det, att dela på tre. Ingen vidare sommarjobbslön, men en start på någonting!”

– Anders

De fortsatte driva företaget på sidan om studierna, och som tidigare användare av det då icke etablerade konceptet “hyr din arbetsgivare” kunde de fokusera på att lära sig bemöta kunder och att arbeta med projekt. Och det lönade det sig. När de var färdiga med studierna hade de redan byggt upp en kundbas och kunde satsa helhjärtat på Webbgaraget.

Varför garaget?

Även om företaget startades på sidan av studier så satt de aldrig i något garage. Snarare syftar det på det hårda arbete och engagemang som vi lägger in i varje projekt. Och även om det är du som är motorn i ditt företag, hjälper vi dig att få bilen att rulla.

Hela gänget samlat: Nicklas, Göran, Rickard, Lisa, Anders och Tim

Hösten 2014 gick Webbgaraget ihop med Snowbits, en annan webbyrå i Uppsala, och i dag är vi sex personer som jobbar på Webbgaraget. Det har inte alltid varit lätt, men vi har vunnit så väl priser som lärdomar för livet. Nu ser vi fram emot många fler år i garaget. Eller snarare slottet.

Milstolpar

2008: Webbgaraget startades
2012: Snowbits startades
2013: Första anställda, tilldelades Bona Postulata-priset
2014: Gick ihop med Snowbits
2016: Nominerad till Årets Unga Företagare, Nya större lokaler (fortfarande i slottet)

Vårt team

Rickard Magnusson

Rickard Magnusson

VD & Konceptutvecklare +46 70 446 22 72
Anders Lisspers

Anders Lisspers

Webbutvecklare & Projektledare +46 70 695 78 18
Nicklas Nordenmark

Nicklas Nordenmark

Webbutvecklare & Projektledare +46 70 276 84 30
Tim Taelman

Tim Taelman

Webbutvecklare & Användbarhetsexpert (föräldraledig)
Lisa Kriga

Lisa Kriga

Webbutvecklare & Storyteller +46 70 372 59 92
Göran Fransson

Göran Fransson

Webbutvecklare & Säljare

Kanske du?

Vad är din specialitet? Berätta om dig